Фото:ілюстративн. Джерело: Pixabay

Компанія Meta заблокувала RT та інші проросійські медіа

Meta, що є материнською компанією Facebook та Instagram, оголосила про заборону російського державного телеканалу Russia Today та інших медіа, які контролює Москва.

Як повідомляє CNN, ці засоби масової інформації брали участь в обманних операціях з метою впливу в Інтернеті й намагалися уникнути виявлення.

Так, заборона доступу є різкою зміною політики для Meta, адже компанія протягом багатьох років вживала менш радикальних заходів стосовно проросійських медіа.

"Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. "Россия Сегодня", RT та інші пов’язані організації тепер заборонені в наших додатках у всьому світі через іноземне втручання", — йдеться у заяві компанії.

Відповідне рішення від Meta було ухвалене через кілька днів після того, як міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки оголосило обвинувачення проти двох співробітників RT у спрямуванні майже 10 мільйонів доларів в американську компанію Tenet Media для створення та розширення контенту, який узгоджувався з інтересами Москви. Ця кампанія прихованого впливу була спрямована на американську громадськість напередодні президентських виборів у США у 2024 році.

"Після заяви Міністерства юстиції RT відповів глузливими заявами, які не стосувалися конкретики звинувачень, які висунули Сполучені Штати", — зауважує CNN. 

Втім, обвинувальний висновок міністерства юстиції був лише частиною боротьби американського уряду з RT та іншими російськими державними медіа. Своєю чергою держсекретар Ентоні Блінкен у п'ятницю, 13 вересня, заявив, що інші країни повинні ставитись до діяльності російського державного мовника RT так само як до таємних розвідувальних операцій. Варто зауважити, що після початку повномасштабної російсько-української війни Meta заблокувала російським державним ЗМІ показ реклами на своїй платформі.

Нагадаємо, раніше видання Retuers повідомляло, що Європейська комісія може оштрафувати компанію Meta через порушення правил конкуренції у сервісі оголошень Marketplace. Антимонопольний орган Євросоюзу вважає, що компанія Meta в односторонньому порядку навʼязує несправедливі торгові умови конкурентним сервісам онлайн-оголошень, які розміщують рекламу в Facebook або Instagram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2024 11:22