Дмитро Лазуткін. Скріншот з відео

У Міноборони пояснили, кому з українців, які перебувають за кордоном, необхідно особисто з'явитися в ТЦК

Якщо в застосунку "Резерв+" з’явиться статус "У розшуку", то необхідно особисто прийти до територіального центру комплектування (ТЦК). Це стосується і військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, тому вони мають повернутися до України.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Передусім тим, хто застосунок "Резерв+" звантажив, але там статус "У розшуку" з’явився, і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі — виїхала, коли їй ще не було 17 років, а ось зараз настав час. І так далі. Є низка причин", — пояснив речник Міноборони.

Водночас Лазуткін додав, що з цієї групи людей малоймовірно вдасться залучити велику кількість до українського війська. У Міноборони також розуміють, що далеко не всі вирішать повернутися до України.

"Але нагадаю, що ті українці, які перебувають за кордоном, вони так чи інакше залишаються нашими громадянами, і відповідне законодавство на них розповсюджується", — додав він.

Як відомо, з 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Відповідно до нього, всі військовозобов'язані українці віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані. Це варто зробити до 16 липня 2024 року. Оновити дані можна у застосунку "Резерв+", ТЦК чи ЦНАПі.

Нагадаємо, що в травні Кабінет міністрів України ухвалив постанову, за якою українські військовозобов’язані чоловіки, які заразі перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані в територіальних центрах комплектування онлайн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.06.2024 11:36