Фото ілюстративне зі соцмереж

Уряд ухвалив важливу постанову про оновлення даних у ТЦК для українців за кордоном

Українські військовозобов’язані чоловіки, які заразі перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані в територіальних центрах комплектування онлайн.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів України, яку опублікували сьогодні. Йдеться про реалізацію експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних і резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном.

Метою експериментального проекту є забезпечення можливості виконання особами військового обов’язку, зокрема, в частині дотримання правил військового обліку.

Для уточнення облікових даних особі необхідно встановити електронний кабінет призовника на електронний пристрій і пройти електронні ідентифікацію й автентифікацію з використанням електронного підпису.

Після цього необхідно внести свої дані разом із такими відомостями:

  • прізвище,
  • власне ім’я та по батькові,
  • дату народження,
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків,
  • серію чи номер паспорта громадянина України.

Надалі внесені дані автоматично передаються до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних і резервістів засобами електронного кабінету.

За результатами уточнення облікових даних особа автоматично отримує відомості з Реєстру чи військово обліковий документ в електронній формі.

Нагадаємо, що зі суботи, 18 травня, закордонні українські дипломатичні установи відновлять приймання заяв на консульські дії для чоловіків призовного віку. Його призупиняли 23 квітня, що викликало чимало резонанс у суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.05.2024 22:49