Фото ілюстративне зі соцмереж

Конфлікт із ТЦК у Харкові: прокуратура розпочала розслідування

У Харкові відбувся конфлікт між представниками територіального центру комплектування та чоловіком в автомобілі. Це сталося під час перевірки документів. Розпочато досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій з боку військових.

Про це повідомила прес-служба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

"Здійснюється досудове розслідування за фактом можливих хуліганських дій з боку посадових осіб Слобідського РТЦК і СП Харкова, які під час зупинки транспортних засобів і перевірки військово-облікових документів з особливою зухвалістю завдали тілесних ушкоджень громадянину", — йдеться в повідомленні.

Слідчі вже встановили коло причетних осіб. Тривають першочергові розшукові дії, здійснюється вилучення відеозапису події, маршрутних листів у приміщенні Слобідського РТЦК і СП Харкова.

"Санкція частини 1 статті 296 Кримінального кодексу України, передбачає хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом і карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на термін до п’яти років, або обмеженням волі на той самий термін", — зазначили в прокуратурі.

Раніше харківські Telegram-канал інформували, що конфлікт виник у присутності правоохоронців. Чоловіка, якого зупинили для перевірки документів, суд нібито раніше помилково визнав загиблим після того, як він займався евакуацією людей 2022 року. Він намагається оскаржити це рішення.

Попри це, військові на блокпосту заявили, що він мав з’явитися до ТЦК, через що конфлікт загострився. Чоловіка, який сидів у машині, облили газовим балончиком і розбили йому брову. Працівники ТЦК просять його вийти з автомобіля, однак він відмовився, мотивуючи це тим, що військові не показали свої документи.

Нагадаємо, що декілька днів тому на Полтавщині правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" через смерть військовозобов'язаного у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.10.2024 17:12