Фото: ілюстративне. Джерело: Патрульна поліція Києва

Смерть чоловіка в ТЦК на Полтавщині: поліція повідомила нові деталі

На Полтавщині правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" через смерть військовозобов'язаного у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомила прес-служба поліції Полтавської області у коментарі "Інтерфакс".

"Полтавська поліція з'ясовує обставини смерті мобілізованого в приміщенні ТЦК і СП. За фактом смерті відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство)", — розповіли у поліції.

За даними правоохоронців, чоловіка знайшли повішеним. Проте, як зауважують слідчі, наразі немає жодних даних про те, що на мобілізованого чинився будь-який незаконний вплив із боку співробітників ТЦК або інших осіб.

Водночас Державне бюро розслідувань наразі не підключалося до справи, оскільки чоловік, був цивільним.

Що відомо смерть військовозобов'язаного у ТЦК

За даними Полтавського обласного ТЦК та СП, інцидент стався 21 жовтня. Тіло чоловіка з ознаками самогубства виявили в одному із технічних приміщень військкомату. Зазначається, що до пункту попереднього збору чоловіка доставили правоохоронці, оскільки той перебував у розшуку. Він відмовився проходити військово-лікарську комісію, тож було складено акт відмови. Військовозобов'язаному готувалося повідомлення до поліції про вчинення ним кримінального правопорушення.

"Громадянин торік вже був засуджений за даною статтею на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні цього року", — зауважили у ТЦК.

За версією військових, поки у військкоматі готували всі відповідні документи, чоловік вкоротив собі віку.

Нагадаємо, 19 жовтня в Запоріжжі працівник ТЦК вистрелив у повітря. Це сталося внаслідок конфлікту з чоловіком, який не мав військово-облікових документів і облаяв військових. Після інциденту було призначено службове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.10.2024 14:30