Фото ілюстративне зі соцмереж

У Запоріжжі працівник ТЦК здійснив постріл у повітря після конфлікту з чоловіком: деталі

У суботу, 19 жовтня, в Запоріжжі працівник територіального центру комплектування вистрелив у повітря. Це сталося внаслідок конфлікту з чоловіком, який не мав військово-облікових документів і облаяв військових.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Запорізького обласного ТЦК і СП.

"Сьогодні в Комунарському районі між військовослужбовцями ТЦК і СП, які разом із представниками Національної поліції України проводили заходи оповіщення, та мешканцем Запоріжжя сталася конфліктна ситуація, під час якої військовослужбовець здійснив постріл у повітря", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що військовослужбовці Комунарського РТЦК і СП звернулися до чоловіка з проханням надати для перевірки військово-обліковий документ. Громадянин військово-облікового документа не мав. Йому запропонували добровільно приїхати до військкомату для уточнення даних. Чоловік замість виконання законної вимоги розпочав нецензурну лайку, принижуючи честь і гідність військовослужбовців, після чого розпочав кликати перехожих на допомогу.

"Звісно, знайшлися охочі допомогти. Декілька чоловіків спробували застосувати фізичну силу до військовослужбовця. Після цього військовий в цілях самооборони попередив про здійснення ним пострілу та зробив постріл вгору з небойової особистої зброї, дотримуючись усіх заходів безпеки передбачених у цих випадках", — пояснили в ТЦК.

Військові зауважили, що призначено службове розслідування, тривають слідчі дії, та нагадали: згідно з постановою Кабінету міністрів № 560 від 16.05.2024, військово-облікові документи у громадян можуть перевіряти на вулиці, у громадських місцях, за місцем проживання чи роботи.

Які саме документи потрібно мати при собі:

  • для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці;
  • для військовозобов'язаних — військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного;
  • для резервістів — військовий квиток.

Нагадаємо, що вчора на Хмельниччині сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок аварії загинув 33-річний пішохід. За кермом перебував працівник ТЦК, який збив свого колегу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.10.2024 22:35