Зустріч бразильської та китайської делегацій. Джерело: fmprc.gov.cn

"Консенсус із шести пунктів" щодо війни в Україні від Китаю та Бразилії підтримало 110 країн: про що йдеться

Китайсько-бразильський "консенсус із шести пунктів" стосовно завершення війни в Україні отримав "позитивні" відгуки з понад 110 країн світу. Пекін готовий зміцнити контакти та координацію зусиль для реалізації цього документа.

Відповідний прес-реліз щодо цього опублікувало на своїх інформаційних ресурсах Міністерство закордонних справ Китаю. У ньому зазначили, що спецпредставник КНР у справах Євразії Лі Хуей 29 липня відвідав Бразилію та, серед іншого, провів зустрічі та переговори з головним спеціальним радником президента Бразилії Чельсо Аморімом.

"Консенсус із шести пунктів", який спільно опублікували Китай і Бразилія щодо сприяння політичному вирішенню кризи в Україні, отримав позитивні відгуки з понад 110 країн", — йдеться у повідомленні.

Спецпредставник Китаю додав, що Пекін готовий зміцнити контакти та координацію з бразильською стороною в питаннях політичного врегулювання "кризи в Україні" та наголосив на необхідності спільних зусиль для остаточного її рішення.

Як відомо, 23 травня 2024 року уряди Бразилії та Китаю опублікували спільну заяву щодо розв'язання питання війни між Росією та Україною, виступаючи за політичні переговори для досягнення миру й закликали провести конференцію з цього приводу.

Нагадаємо, 27 червня угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що Угорщина підтримує "мирний план", запропонований Китаєм і Бразилією, у якому не йдеться про відновлення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2024 14:15