Фото: МЗС

Контрнаступ ЗСУ: Кулеба озвучив головні проблеми військових на фронті

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що наразі українські військові мають дві основні проблеми на фронті. Це — панування Росії в повітрі та недостатнє постачання артилерійських боєприпасів.

Про це він повідомив в інтерв'ю Telegraph.

"Найбільшою проблемою в контрнаступі є сталість постачання артилерійських боєприпасів, при чому в достатній кількості. І друга найбільша проблема контрнаступу — панування Росії в повітрі", — сказав він.

Кулеба наголосив, що Україна потребує літаків, гелікоптерів та переносних зенітних комплексів, наприклад Stinger. Саме ця зброя, на думку міністра, допоможе ЗСУ "скинути Росію з неба".

Крім того, очільник МЗС зазначив, що кожен клас зброї, який Україна очікувала від союзників вже "розблоковано". Йдеться про засоби протиповітряної оборони, сучасні танки, високоточні ракети великої дальності та винищувачі.

"Найбільша гора, яку ми маємо подолати, — це забезпечити сталість постачань артилерійських боєприпасів. Це все ще нескорена вершина дипломатії", — сказав він.

За словами Кулеби, Україна намагається переконати США надати далекобійні ракети ATACMS, які запускаються з систем HIMARS, оскільки наданих Британією ракет Storm Shadow немає в достатній кількості.

Нагадаємо, австрійський військовий аналітик Том Купер вважає серйозною проблемою українських військових під час контрнаступу те, що вони щодня мають пробиратися через заміновані рашистами поля, які заповнені вибухівкою. За його словами, росіяни залишають всюди після себе пастки.

Додамо, Україна є однією з найзамінованіших країн світу. На повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 16:22