Фото ілюстративне. Джерело: Depositphotos

Корупція на Рівненській митниці: суд обрав запобіжний захід начальнику одного з управлінь

Начальник одного з управлінь Рівненської митниці організував схему поборів під час ввезенні імпортних товарів. Після її виявлення Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав йому запобіжний захід.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію сторони обвинувачення та застосував запобіжний захід до начальника одного з управлінь Рівненської митниці, який, за версією слідства, налагодив систематичне отримання від підприємців грошових коштів за сприяння в розмитненні імпортованих товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 31 серпня 2024 року включно) з альтернативою внесення 14 991 684 гривень застави.

"У разі внесення застави на підозрюваного покладуть процесуальні обовʼязки, зокрема, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; носити електронний засіб контролю й інші", — підсумували у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, що у травні працівники Бюро економічної безпеки в будинку у Волинській області, де проживав митник, вилучили контрабандні електронні сигарети. Їх загальна вартість — 3,2 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.07.2024 16:48