Фото: zp.tax.gov.ua.

Корупція високопосадовців: САП назвала кількість справ, які цього року скерувала до суду

Спеціальна антикорупційна прокуратура у 2023 році скерувала до суду понад 100 кримінальних проваджень про корупцію серед колишніх та чинних високопосадовців.

Про це повідомила прес-служба САП.

"За результатами діяльності прокурорів САП та детективів НАБУ у 2023 році до суду скеровано понад 100 кримінальних проваджень по топ-корупційних справах. Серед обвинувачених — колишні та чинні топпосадовці, судді різних рівнів, депутати та керівники підприємств", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей показник майже вдвічі більше ніж у 2022 році та найбільший річний результат за весь період існування антикорупційних органів.

"Кроки з посилення інституційної спроможності САП дають свій результат вже сьогодні і сприятимуть посиленню боротьби з корупцією на найвищому рівні в майбутньому", — наголосив керівник САП Олександр Клименко.

Нагадаємо, 23 грудня суд обрав запобіжний захід чиновнику Міністерства оборони України, якого підозрюють у схемі на 1,5 мільярда гривень. Йдеться про закупівлю снарядів для української армії. За даними слідства, посадовець міноборони у грудні минулого року підписав угоду з компанією-спецекспортером на придбання гуртової партії артилерійських снарядів для українських захисників. Але тоді бюджетні кошти не переказали на рахунки спецекспортера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.12.2023 22:37