Дмитро Вербицький. Джерело: parlament.ua

Костін звільнив свого колишнього заступника Вербицького з органів прокуратури

У вівторок, 8 жовтня, колишній заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури. Андрій Костін її підписав.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін розповів в інтерв’ю "Суспільному". Він уточнив, що це стало наслідком службового розслідування стосовно колишнього заступника генпрокурора Дмитра Вербицького, яке завершили в Офісі генерального прокурора. Його результати скерували до НАБУ.

"Щодо службового розслідування, яке розпочали раніше, — воно завершене. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, спрямовані до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького", — сказав Костін.

Раніше "Схеми" встановили, що дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька 2024 року стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Окрім того, журналісти-розслідувачі з’ясували, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад два мільйони гривень — що в шість разів менше за його ринкову вартість.

Нагадаємо, що 1 липня Дмитра Вербицького, який працював заступником генерального прокурора України, звільнили з цієї посади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 20:54