Країни ЄС зажадали від Ер-Ріяда ретельного розслідування вбивства журналіста

22 ЖОВТНЯ 2018 01:06

Країни-члени Євросоюзу Великобританія, Німеччина і Франція різко засудили вбивство оглядача газети The Washington Post Джамаля Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі і зажадали від Ер-Ріяда встановити істину в цій «ганебній» справі. Про це йдеться в спільній заяві міністрів закордонних справ західних держав, повідомляє The Guardian.

«Ніщо не може виправдати це вбивство, і ми засуджуємо його найрішучішим чином. Захист свободи слова та свободи преси є ключовим пріоритетом для Німеччини, Сполученого Королівства та Франції. Загрози, нападу або вбивства журналістів при будь-яких обставинах неприйнятні і викликають крайнє занепокоєння у наших трьох країн», - наводить британське МЗС текст комюніке.

Дипломати підкреслили, що їх шокувала насильницька смерть представника ЗМІ в стінах будівлі диппредставництва, а тому вони вимагають від саудівської влади більш детально роз'яснити, що саме сталося 2 жовтня, коли Хашкаджі перестав виходити на зв'язок.

Нагадаємо, що опозиційний саудівський журналіст був убитий в стінах консульства королівства в турецькому Стамбулі, коли прийшов отримувати документи. В Ер-Ріяді заявили, що причиною інциденту стали якийсь конфлікт і подальша бійка. Турецькі правоохоронці вже заарештували у даній справі 18 осіб, а незабаром президент республіки Реджеп Ердоган збирається зробити офіційну заяву по ходу розслідування.

Світ, 22.10.2018 01:06