Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Кредити на енергообладнання стануть доступнішими: Шмигаль розповів, кого торкнуться зміни

В Україні кредити на купівлю енергообладнання стануть доступнішими. Таким чином банки сприятимуть відновленню енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 13 червня.

Так, цього тижня НБУ у спільній роботі з урядом зробив декілька важливих кроків, які збільшують можливості банків для кредитування проектів відновлення та децентралізації енергетики.

Нові положення підвищать доступність кредитів на енергообладнання для:

  • українських родин;
  • малого бізнесу;
  • середнього бізнесу.

"Наприклад: відсоток 13,5%, застава — лише обладнання, яке купується", — пояснив Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що ці зміни дадуть можливість людям та бізнесу встановити сонячні панелі, накопичувачі електроенергії та когенераційні установки.

"Таким чином вони забезпечать електроенергією себе і допоможуть країні вистояти в битві за світло й тепло", — підсумував очільник українського уряду.

Варто зазначити, що видання BBC з посиланням на заяву ДТЕК поінформувало, що українці взимку можуть бути без світла та тепла до 20 годин на добу. Такий сценарій можливий, якщо війська країни-агресорки і надалі тероризуватимуть та руйнуватиму енергетичну систему країни.

Нагадаємо, 11 червня на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні, президент України Володимир Зеленський заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.06.2024 14:26