Фото: МЗС

Кулеба їде до Брюсселя на переговори з Боррелем й Столтенбергом: деталі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 листопада відвідає  Брюссель. Він проведе переговори з Жозепом Боррелем та зустрінеться із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"28-29 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візит до Брюсселя, Королівство Бельгія", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою візиту є мобілізація політичної та військової підтримки з боку держав-членів ЄС і НАТО, просування вступу України до обидвох організацій, зокрема у контексті підготовки наступного засідання Європейської Ради в грудні, а також інтеграція оборонних індустрій України та НАТО, пришвидшення виробництва та постачання зброї та боєприпасів для українських воїнів.

28 листопада Кулеба проведе переговори з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем та виступить з промовою на відкритті в Європейському парламенті конференції щодо відповідальності за російські злочини. Також міністр відкриє VR-виставку Living the war.

29 листопада посадовець візьме участь у першому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у штаб-квартирі НАТО в рамках зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств держав-членів Альянсу.

До того ж Кулеба поінформує союзників НАТО щодо актуальної ситуації на фронті та першочергових військових потреб України, обговорить адаптовану річну національну програму на 2024 рік у світлі підготовки до Вашингтонського саміту НАТО.

Також міністр закордонних справ України проведе в Брюсселі низку двосторонніх зустрічей, зокрема із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та з міністрами закордонних справ держав-членів Альянсу.

Нагадаємо, нещодавно генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що європейські союзники мають більше допомагати Україні, адже ситуація на полі бою важка. Він наголосив, що Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, тож підтримати її — в інтересах НАТО та європейських союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.11.2023 16:18