Фото: Instagram Дмитра Кулеби

Кулеба у розмові з Боррелем розповів подробиці операції в Курській області РФ

У вівторок, 13 серпня, очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем. Представник України розповів йому про події, які відбуваються у Курській області.

Про це Кулеба він написав у своїй соцмережі X.

Глава українського МЗС зазначив, що сторони обговорили кроки, що спрямовані на розширення співпраці Києва та Європейського Союзу у сфері постачання та виробництва зброї.

"Я також поінформував Жозепа про деталі операції України в Курській області", — йдеться у заяві Кулеби.

Згодом Боррель у своїй соцмережі X також відреагував на розмову з Дмитром Кулебою. За словами глави дипломатії ЄС, вони з Кулебою обговорили деталі останніх подій на фронті та Курський контрнаступ.

"Я підтвердив повну підтримку ЄС боротьби українського народу. Путіну не вдалося зламати опір України своєму невиправданому вторгненню, і тепер він змушений відступити вглиб території Росії", — заявив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Як пише The New York Times, Україна може сподіватися використати свої здобутки в Курській області як "розмінну монету" на мирних переговорах для обміну на землі, раніше захоплені Росією. Водночас такий хід подій може обернутись катастрофою для Києва.

Варто зазначити, що 13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив Володимиру Зеленському, що просування Сил оборони на території Курської області триває.

Згодом речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що Росія вивела частину військ з Півдня України та повернула їх на свою територію, щоб спробувати відбити вторгнення сил Києва, що посилюється, на Курську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 22:16