Курська АЕС. Джерело: "Блокнот"

Курську АЕС готують до оборони: російські силовики перекрили всі під’їзди до неї

У п'ятницю, 9 серпня, після обіду російські силовики перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції. Таким чином її готують до оборони, побоюючись наступу Збройних сил України.

Таку інформацію підтвердив російський інформаційний ресурс "Блокнот". Там зазначили, що на споруджуваних блоках атомної станції все знеструмлено, будівельники покинули об'єкт.

"Очевидно, АЕС готують до відбиття атаки ЗСУ. Офіційної інформації поки що не надходило", — йдеться у повідомленні.

Раніше деякі російські медіа писали, що з охорони станції прибрали всіх чоловіків, залишивши тільки жінок-росгвардійок. Одразу після цього Росгвардія відзвітувала про посилення охорони на Курській АЕС. При цьому працівник станції розповів, що чоловіків-прапорщиків Росгвардії повернули на службу.

Зараз Курська АЕС — єдина в Росії станція, де активно будують нові інноваційні енергоблоки. 2023 року на будівництво доставили корпус реактора.

Зараз керівництво рекомендувало працівникам АЕС узяти відпустки власним коштом і евакуювати дітей. Окрім того, ще зі 7 серпня з будмайданчика АЕС виїжджають вахтовики — це 10 тисяч будівельників, які живуть у 40-тисячному Курчатові, де стоїть станція.

Російські блогери повідомляють про бої в Кромських Биках за 30 кілометрів від Курської АЕС, ситуація напружена, діє режим надзвичайної ситуації.

Як відомо, Курська атомна електростанція розташована в місті Курчатов Курської області Росії на березі річки Сейм за 40 кілометрів від Курська. Станція складається з чотирьох енергоблоків загальною потужністю чотири ГВт.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, країна-агресорка спробує дати відповідь на "прорив" у Курській області. Зокрема, для цього російське військове командування має низку ймовірних способів дій, які воно може застосувати у відповідь на операцію на Курщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 21:35