Сабріна Сінгх. Скріншот із відео

"Це не ескалація": у Пентагоні відреагували на ситуацію в Курській області

Прорив кордону в Курській області та бої, які там тривають уже третій день, не є ескалацією війни Росії проти України. Принаймні в Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки не вважають, що варто й надалі підтримувати офіційний Київ.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх. Її слова процитував на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter) кореспондент "Голосу Америки" Остап Яриш.

"Ми не вважаємо, що це будь-яким чином є ескалацією. Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою", — зазначила вона.

Речниця додала, що США будуть і надалі підтримувати Україну тими засобами, які їй потрібні. А те, яким чином розв'язувати питання на полі бою, вирішуватиме безпосередньо українське керівництво, в тому числі й військове.

Сабріна Сінгх наголосила, що під час повномасштабної війни можливі різні повороти подій, серед них і несподівані. Але це вже справа України, як діяти, наразі українська сторона жодним чином не порушує домовленості, які укладені зі союзниками, тому зараз не йдеться про якусь ескалацію.

Як відомо, розвідка доповіла російським військовим командирам про підготовку атаки на Курську область. Однак вони проігнорували таку інформацію та не проінформували про це диктатора Володимира Путіна.

Що відомо про прорив у Курській області

Уранці 6 серпня російські ресурси та місцева влада країни-агресорки повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області РФ біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Так звані "воєнкори" повідомляли, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону", а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Своєю чергою кремлівський диктатор Володимир Путін 7 серпня визнав, що українські воїни проводять спецоперацію на території Курської області. При цьому він заявив, що Сили оборони України нібито ведуть вогонь по цивільних об'єктах.

Нагадаємо, що сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський тричі доповідав про ситуацію на фронті президенту Володимиру Зеленському. Ці доповіді стали результативними для держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 23:36