Фото: Pixabay

Латвія висловила категоричний протест Росії через падіння "Шахеда"

У понеділок, 9 вересня, Міністерство закордонних справ Латвії викликало тимчасового повіреного у справах посольства Росії та висловило категоричний протест у зв’язку з падіння безпілотника РФ на території країни. Інцидент трапився 7 вересня під час російського обстрілу України.

Про це повідомила прес-служба МЗС Латвії.

"9 вересня 2024 року тимчасового повіреного у справах посольства Російської Федерації викликали до МЗС, щоб висловити йому категоричний протест Латвії у зв’язку з безпілотним літальним апаратом військового значення типу "Шахед" Російської Федерації, якого виявили в районі Резекне 7 вересня, який залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі", — йдеться у повідомленні. 

За даними відомства, тимчасовому повіреному в справах РФ було запропоновано надати вичерпне пояснення інциденту, під час якого безпілотний літальний апарат незаконно порушив повітряний простір Латвії та при цьому був оснащений вибухівкою.

Своєю чергою представник країни-агресорки пообіцяв, що поінформує про це російське МЗС.

"Відповідальні служби Латвії продовжують проводити поглиблене розслідування обставин події. Латвія дипломатичними каналами повідомила про ситуацію своїх союзників, керівництво НАТО та ЄС, а також колег із МЗС інших країн", — резюмували у МЗС Латвії.

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Командувач Національних збройних сил Латвії Леонід Калніньш заявив, що Shahed був начинений вибухівкою, але його ціллю була Україна. Після цього країна вирішила посилити протиповітряну оборону на східному кордоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2024 22:17