Фото: armyinform.com.ua

"Шахед", який впав у Латвії, був начинений вибухівкою, — військові

Ударний безпілотник типу Shahed, який впав на території Латвії 7 вересня, був начинений вибухівкою, але його ціллю була Україна.

Про це повідомив командувач Національних збройних сил Латвії Леонід Калніньш, передає LSM+.

За його словами, дрон впав у Гайгалавській волості Резекненського краю. Це був безпілотник типу Shahed, який країна-агресорка Росія активно застосовує у війні проти України.

Він наголосив, що поки не відомо, чи приземлився дрон сам по собі, чи впав. До того ж вибухівка ударного безпілотника не вибухнула під час приземлення. Проте, провівши низку аналізів та досліджень, військові експерти встановили, що БпЛА не був націлений безпосередньо на Латвію.

Своєю чергою міністр оборони Латвії Андріс Спрудс додав, що після цього інциденту Латвія вже посилює протиповітряну оборону на східному кордоні. Спрудс також зазначив, що безпілотник був націлений саме на Україну.

Чому російські дрони часто залітають у повітряний простір країн НАТО

У Центрі протидії дезінформації пояснили, що російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО, адже такими провокаціями Кремль намагається дестабілізувати ситуацію в країнах НАТО та залякувати населення цих країн загрозою прямого збройного конфлікту з Росією.

"Страх, як вважають у Кремлі, має перешкоджати наданню військової допомоги Україні. У Росії також розраховують на відсутність жорсткої відповіді від НАТО, що має підсилити наратив кремля про "слабкий Захід" та допоможе РФ посилювати свою пропаганду серед європейців", — зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2024 18:03