БпЛА "Орлан-10". Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Українські воїни вперше збили російський дрон на висоті понад 3600 метрів (відео)

У Харківській області бійці Залізної бригади Збройних сил України вперше збили висотний безпілотник російського виробництва. Це відбулося під час повітряного бою.

Про це повідомила прес-служба оперативно-тактичного угруповання "Харків".

"Щойно засікли БпЛА "Орлан-10", у цей район помчала група "Ворон" зенітного ракетно-артилерійського дивізіону", — йдеться у повідомленні.

Після виявлення російського безпілотника група оперативно визначила курс і висоту цілі у взаємодії з прикордонниками.

Військові зазначили, що полювання виявилося складним через висоту польоту понад три кілометри та маневри дрона.

"Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки", — підсумували українські військові.

Дрон "Орлан" став одним з найвідоміших безпілотних літальних апаратів, які Росія активно використовує у війні проти України. Він оснащений потужними камерами, які дозволяють вести високоточну розвідку на великих відстанях. Це дає змогу російським військам виявляти позиції українських сил, оцінювати їхню чисельність і техніку.

Нагадаємо, що в ніч на понеділок, 9 вересня, російські окупанти атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 і вісьмома ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили шість дронів і дві ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 11:40