Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Знищено дві ракети та шість "шахедів": Сили оборони збивали повітряні цілі над чотирма областями

У ніч на понеділок, 9 вересня, російські окупанти атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 і вісьмома ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили шість дронів і дві ракети.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракети рашисти запускали з повітряного простору Курської області Російської Федерації й окупованої Донеччини, а безпілотники — з Курська.

У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 і 6 ударних БпЛА типу Shahed.

Два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України (ймовірно, впали під впливом засобів радіоелектронної боротьби). Також унаслідок активної протидії одна із ракет Х-59/69 не досягнула своєї цілі.

"Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Сумській і Дніпропетровській областях. Разом — до перемоги!" — традиційно наголосили в Повітряних силах ЗСУ.

Збиття повітряних цілей 9 вересня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що цієї ночі російські окупанти знову застосували ударні БпЛА, намагаючись атакувати Київ. Їх запустили з території Курської області, на столицю вони заходили після опівночі декількома хвилями. У цьому регіоні надійно відпрацювала українська протиповітряна оборона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 08:55