Андріс Спрудс і Рустем Умєров. Джерело: Facebook-сторінка Міноборони

Латвія збільшує обсяги підготовки українських військових: за якими напрямами тренують у балтійській країні

Обсяги підготовки українських військових за участю Латвії 2023 року збільшилися більше, ніж учетверо. Латвія тренує за такими напрямами: базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера "офіцер — сержант", сапер, стрілець та інші.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, розповідаючи про зустріч у Києві делегацій міноборони двох країн під головуванням міністрів Рустема Умєрова й Андріса Спрудса.

"Під час переговорів начальник Управління доктрин та індивідуальної підготовки Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Микола Губень повідомив, що розпочинаючи з липня 2022 року за сприяння латвійської сторони вдалося підготувати близько 350 українських військовослужбовців за декількома напрямами підготовки", — йдеться в повідомленні.

Він додав, що 2023 року обсяги підготовки за участю Латвії збільшилися більше, ніж учетверо, і до кінця року підготують іще понад 1 500 військових ЗСУ.

Микола Губень констатував, що ці тренування суттєво підвищують якість підготовки особового складу. При цьому українська сторона пропонує врахувати отриманий українськими військовими бойовий досвід у подальшому процесі підготовки. Міноборони зацікавлене у продовженні підготовки українських військових латвійськими інструкторами.

"Пропонується 2024 року за участю Латвії провести підготовку орієнтовно 96 командирів відділень і 360 бойових медиків", — сказав Микола Губень.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 12:19