Фото: Офіс президента

Le Figaro: Макрон у Парижі обговорить із західними лідерами посилення допомоги Україні

У понеділок, 26 лютого, президент Франції Еммануель Макрон збере у Єлисейському палаці майже 20 глав держав і урядів для обговорення посилення підтримки України з боку Заходу.

Про це повідомляє Le Figaro.

Зокрема, на зустрічі будуть присутні: канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем’єр Нідерландів Марк Рютте та прем’єрка Естонії Кая Каллас, а також міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Крім того, до заходу доєднаються прем’єр-міністри ще близько 15 країн ЄС.

"У той час, коли американська підтримка, важлива для Києва, все ще блокується в Конгресі, Еммануель Макрон закликає Європу до "колективного вибуху" проти Росії", — зауважили у виданні.

У заяві Єлисейського палацу наголошується, що метою переговорів є "мобілізація і вивчення всіх засобів ефективної підтримки України".

"Йдеться про те, щоб… підтвердити, що ми не втомилися, і що ми сповнені рішучості перемогти російську агресію. Ми хочемо надіслати чіткий сигнал Путіну, що він не переможе в Україні", — йдеться у повідомленні.

До того ж під час зустрічі лідери також обговорять збільшення кількості кібератак та інформаційних атак з боку все більш агресивної Росії.

Нагадаємо, 16 лютого, президент Володимир Зеленський та лідер Франції Еммануель Макрон підписали в Парижі двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Вона передбачає надання Україні у 2024 році до трьох мільярдів євро військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 11:13