Фото: Генштаб ЗСУ

"Лінія фронту стабілізована": глава Харківської ОВА — про ситуацію на Харківщині

Силам оборони вдалось стабілізували лінію фронту на півночі Харківської області. Російські загарбники не полишають спроб просуватись на Липецькому та Слобожанському напрямках, де їх спроби були зупинені.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Лінія фронту на півночі стабілізована. Не допущено просування ворога по Липецькому напрямку, так само і по Слобожанському напрямку", — йдеться у заяві Синєгубова.

Посадовець також наголосив, що наразі Сили оборони продовжують стримувати ворога у боях за місто Вовчанськ, де фактично й проходить лінія фронту по річці Вовча.

"Окупанти намагаються там просуватись, однак успіх не мають, а навпаки. Наші воїни відбивають будинок за будинком, вулицю за вулицею у цьому населеному пункті", — наголосив очільник ОВА.

Синєгубов підкреслив, що спроба рашистів швидко окупувати північ Харківщини зазнала невдачі через ефективні дії українських Збройних сил.

Раніше заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха заявив, що наразі під контролем Збройних сил України перебуває 60% міста Вовчанськ Харківської області. Ворог і надалі активно штурмує населений пункт.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що війська країни-агресорки продовжують наступальну операцію у Харківській області. Ворог намагається просунутися вперед і відтіснити Сили оборони від кордонів. Проте успіхів ворог не має.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 17:37