Фото: соцмережі

Літні канікули 2024: коли відпочиватимуть школярі

Навчальний рік в Україні стартував 1 вересня 2023 року. Під час воєнного стану він має тривати до 28 червня 2024 року.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 28 липня 2023 року.

"Установити в закладах загальної середньої освіти тривалість 2023-2024 навчального року з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року", — йдеться у документі.

Проте місцева влада та кожен навчальний заклад можуть самі вирішувати, коли розпочнуться канікули для школярів чи студентівУлітку діти мають відпочивати не менш як два місяці.

Літні канікули у Києві

У столиці навчальний рік закінчиться 31 травня. У цей же день рекомендують провести останні дзвоники. Проте у Київській обласній військовій адміністрації заявили, що для деяких громад Київської області останній дзвоник прозвучить до 7 та 14 червня. Термін навчання продовжили зважаючи на більшу тривалість канікул взимку. 

Літні канікули у Хмельницькому

На Хмельниччині навчальний рік завершать 31 травня. Тоді для учнів пролунають й останні дзвоники. У Департаменті освіти та науки Хмельницької міськради заявили, що школи Хмельницької громади не мають потреби продовжувати навчання у червні через те, що зможуть провчитися потрібні 35 тижнів до 31 травня.

Літні канікули у Дніпрі

Літні канікули для школярів Дніпра розпочнуться 1 червня. Через підготовку до НМТ довше навчатимуться лише учні 11 класів. У Дніпровській міськраді заявили, що враховуючи, те, що в місті не було довготривалих блекаутів чи карантинів, у червні навчання не продовжуватимуть.

Літні канікули у Харкові

У Харкові навчальний рік 2023-2024 завершиться у кінці травня.  За словами директорки міського департаменту освіти Ольги Деменко, літні канікули триватимуть до 1 вересня, а у серпні у школах планують проводити додаткові заняття, щоб надолужити освітні втрати. 

Останні дзвоники у школах Закарпатської, Миколаївської, Черкаської, Львівської та Одеської областей планують провести 31 травня. Навчання у навчальних закладах не продовжуватимуть у червні через те, що не було перешкод, які б завадили провести всі уроки вчасно. Проте, варто зазначити, що дати канікул можуть зміщуватися. 

Нагадаємо, в Україні абітурієнтів закликають перевіряти ліцензію навчальних закладів перед початком вступної кампанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.05.2024 02:56