Дмитро Лубінець. Джерело: Telegram

Лубінець закликав світ відреагувати на путінські підручники для українських дітей в окупації

На тимчасово окупованій території Луганської області з вересня школярі вивчатимуть історію за підручником, який розробили за особистими вказівками російського диктатора Володимира Путіна.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав у своєму Telegram-каналі.

"З вересня учні 5-7 класів на тимчасово окупованій території Луганської області будуть навчатися за оновленим підручником з історії "рідного" краю. За особистим дорученням Путіна для школярів розробили курс регіональної історії у трьох томах для пришвидшеного занурення дітей у викривлену парадигму проросійської соціальної, культурної та історичної пам’яті", — зазначив він.

За його словами, триває чергове переписування історичних фактів про утворення території тимчасово окупованої Луганської області, референдум, передумови "вільного входження" області в склад Росії та "спеціальну воєнну операцію" як рятівну місію.

Лубінець зауважив, що, за повідомленням російських медіа, "для виховання нового покоління" тільки 2023 року 110 бібліотек Херсонської області укомплектовано "належними" книгами на 50 мільйонів рублів (22,7 мільйона гривень).

"Шляхом тотальної індоктринації, примусової асиміляції, зміни ідентичності, промивання мізків і контролю Росія здійснює політику геноциду українців. Закликаю міжнародну спільноту звернути увагу на тотальні порушення прав дитини, які Росія щоденно вчиняє на тимчасово окупованих територіях. Українські діти потребують більшого, ніж засудження. Вони чекають твердих рішень та дієвих кроків від тих, хто може вплинути на російський режим!" — наголосив Лубінець.

Освіта – це теж зброя

Джерело: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Нагадаємо, що російські окупанти спалюють в котельнях вилучені на тимчасово окупованих територіях українські книги. Літературу вилучають з фондів загальних та шкільних бібліотек.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 20:40