Фото: прес-служба президента Білорусі

Лукашенко помилував громадянина Німеччини, якого засудили до страти в Білорусі

У вівторок, 30 липня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко помилував громадянина Німеччини Ріко Крігера. Він був засуджений до смертної кари у Білорусі.

Про це повідомило білоруське державне агентство БЕЛТА. За інформацією прес-служби Лукашенка, так званий лідер Білорусі таки вирішив помилувати німця.

"Главою держави з урахуванням усіх обставин ухвалено рішення про помилування", — йдеться у заяві прес-служби Лукашенка.

Громадянин Німеччини написав прохання про помилування на ім'я білоруського президента після того, як вирок про виняткову міру покарання щодо Крігера набув законної сили.

У чому звинувачували Крігера

Нещодавно Ріко Крігера звинуватили у: "незаконних діях з вогнепальною зброєю", "приведенні в непридатність громадського транспорту або шляхів сполучення", "створенні чи участі в "екстремістському" формуванні", "агентурній діяльності", "найманстві" та "терористичному акті".

Зокрема, за статтею про вчинення теракту його судили за вчинення вибуху "з терористичною метою", "з метою здійснення впливу на ухвалення рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку".

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною "ліквідована", тому Мінськ відводить свої війська.

Нагадаємо, 2 липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомляв, що Військово-повітряні сили та протиповітряна оборона Білорусі та Росії приведені у "високу боєготовність". Це пояснюють начебто "активізацією" Збройних сил України на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 30.07.2024 20:45