Фото: росЗМІ

Лукашенко про "шахеди", які залітають у Білорусь: "Багато ми збиваємо"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував інциденти, коли російські безпілотники залітали на територію країни. Він наголосив, що Білорусь збиває дрони, які порушують її повітряний простір.

Таку заяву Лукашенко зробив під час спілкування з жителями містечка Парохонськ, передає "Белта".

Зокрема, білоруський президент відреагував і на той інцидент, коли 3 жовтня одночасно з вертольотом, на борту якого він перебував, у небі помітили два безпілотники.

"Дивлюся, летіли вони дуже низько, незвично низько. Напевно, щоб електронним засобам з України було не видно. Звичайно, вони вертоліт бачать: він же великий, це не безпілотник. Нормально прилетіли. Тому я тут особливо не парюся, як у народі кажуть, із цього приводу", — сказав білоруський диктатор.

За його словами, сьогодні і Україна, і Росія купують величезну кількість БпЛА, але не менш важливим питанням є те, як навчитися ними керувати. Лукашенко запевнив, що всі безпілотники, які порушують повітряний простір РБ знищуються.

"Кілька випадків таких було і з боку Росії, і з боку України. Багато ми збиваємо. Ми не дивимося, це російські чи українські", — зауважив Лукашенко.

Нагадаємо, вдень 3 жовтня російські ударні безпілотники залетіли в Білорусь. Якраз у цей момент у небі перебував гелікоптер із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За попередніми даними, гелікоптер летів до Микашевичів.

Також 3 жовтня на території Білорусі вибухнув російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед". Проте поки невідомо, чи здетонував дрон самостійно, чи був збитий силами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2024 19:34