Скріншот з відео

Люди у російській Башкирії вийшли на протест: там засудили активіста за доносом губернатора (відео)

У середу, 17 січня, у Башкирії тисячі людей вийшли на протест через судилище над місцевим активістом. Він отримав чотири роки колонії через донос губернатора.

Про це повідомляє Telegram-канал "Агентство".

За даними джерела, суд міста Баймак Республіки Башкортостан засудив активіста Фаїля Алсинова до чотирьох років колонії загального режиму у справі про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Тисячі людей прийшли на вирок у справі місцевого активіста Фаїля Алсинова, попри спроби влади запобігти акції", — йдеться у повідомленні.

Також біля суду, де винесли звинувачення Фаїлю Алсинову, проходять затримання. Кількість людей, які прийшли на протести, оцінюються самими активістами приблизно в п'ять тисяч. Люди скандували "Своїх не здаємо" та "Свободу".

За даними російських пабліків, на акції протесту затримали щонайменше чотирьох осіб.

Що відомо про Фаїля Алсинова

Фаїль Алсинов — відомий башкирський громадський діяч. Він брав активну участь у протестах за збереження гори Куштау, очолював організацію "Башкорт", яка виступала за суверенітет Башкортостану (ліквідована після визнання екстремістською у 2020 році). 

Справу проти Алсинова порушили на прохання місцевого губернатора Радія Хабірова.

Нагадаємо, на початку грудня у Росії дружини та матері мобілізованих вийшли на акції протесту. Кремль намагався стримати обурення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.01.2024 12:59