Фото: соцмережі

У Росії бунтують матері і дружини мобілізованих: Кремль намагається придушити повстання

У Росії дружини та матері мобілізованих вийшли на акції протесту. Кремль намагається стримати обурення.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За словами розвідників, після невеликих акцій протесту у Москві в листопаді 2023 року російська влада, схоже, почала стримувати наступні такі заходи, у тому числі шляхом відплати та дискредитації в Інтернеті. 

Зокрема, російська влада, ймовірно, запропонувала сім'ям військових збільшити грошові виплати в обмін на те, що вони утримаються від протестів.

Крім того, у розвідці зауважили, що 27 листопада одна з груп дружин мобілізованих опублікувала маніфест проти "безстрокової мобілізації, а за кілька днів їх почали позначати як "фейкову організацію". 

"Ймовірно, влада особливо чутливо реагує на будь-які протести, пов’язані з тими громадянами, які були мобілізовані у вересні 2022 року і вже понад рік перебувають на передовій", — вважають у розвідці Великої Британії.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Водночас секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що Росія готується до тривалої війни, тому після проведення президентських виборів у березні 2024 року Кремль може запустити тотальну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.12.2023 13:18