Фото: report.az

"Майбутнє України в ЄС": відеопривітання Борреля з нагоди Дня Незалежності України

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель привітав український народ з нагоди Дня незалежності України. Євросоюз буде й надалі підтримувати нашу державу у боротьбі за суверенітет.

Відповідне відеозвернення з'явилось у Twitter Борреля.

"Я вітаю Україну та український народ з Днем незалежності", — сказав Боррель.

За словами глави європейської дипломатії, сьогодні виповнюється 32 роки відтоді, як Україна відновила свою незалежність, але нині вже понад дев'ять років, як Росія порушила суверенітет України, і 18 місяців, як вона розпочала свою загарбницьку війну проти України та українського народу.

"Щодня українці сміливо борються за свою свободу і незалежність, за демократію і цінності, які ми всі поділяємо", — додав Боррель.

Він також наголосив, що Україна змінює себе за допомогою ключових реформ і просувається на шляху свого членства у Європейському Союзі. 

"Це майбутнє України, і ми у Європейському Союзі підтримуємо Україну. ЄС — разом з Україною, і ми будемо з Україною так довго, як буде потрібно. Слава Україні", — наголосив Жозеп Боррель.

Своєю чергою у четвер, 24 серпня, держсекретар США Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності країни. У своєму зверненні він згадав про війну з Російською Федерацією.

Також президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний привітали українців з Днем незалежності нашої держави. Вони опублікували ефектні відео на честь свята.

Нагадаємо, другий рік поспіль Україна відзначає День Незалежності в умовах повномасштабної війни. У низці міст та областей заборонили проведення масових заходів 23-24 серпня з міркувань безпеки, водночас у країнах Європи та США готуються відзначати головне свято нашої держави.

Варто відзначити, що у Києві, Чернігові, Кривому Розі, на Полтавщині та Миколаївщині заборонили масові заходи та святкові урочистості на День державного прапора та День Незалежності України. Це пов'язано із ймовірними обстрілами російських загарбників.

Українців також попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці зауважували, що це може трапитись на день раніше або пізніше, або тривати кілька днів і кілька хвиль поспіль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.08.2023 10:59