Фото: сайт НАЗК

Майже дві сотні політичних партій проігнорували закон щодо звітування до НАЗК

Ще 26 квітня завершилась кампанія звітування за 2020-2023 роки для непарламентських та парламентських політичних партій. Майже 200 партій не здали звіт або виконали його не в повному обсязі.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

В агентстві зазначили, що загалом політпартії та їх місцеві організації подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів. Проте майже 200 партій не прозвітували або зробили це частково.

"Відповідно до вимог Закону України "Про політичні партії в Україні», Національне агентство оприлюднює на офіційному вебсайті список політичних партій, які не подали свої звіти у визначений строк, та забезпечує притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законом", — йдеться у повідомленні НАЗК.

В агентстві попередили, що за неподання звітів передбачена відповідальність відповідно до ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). 

"Зокрема, це накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 6 800 гривень", — додали в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Нагадаємо, у січні Національне агентство з питань запобігання корупції здійснило щоквартальний переказ коштів чотирьом політичним партіям, представленим у парламенті. Гроші спрямують на фінансування статутної діяльності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2024 09:42