Фото: Depositphotos

Майже повна заборона експорту до Росії: союзники України можуть боляче вдарити по агресору

Сполучені Штати Америки та частина ключових союзників України можуть запровадити практично повну заборону експорту товарів до РФ. Чиновники країн "Великої сімки" обговорюють такі обмеження перед травневим самітом у Японії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Джерело зазначає, що планується приєднати до заборони експорту і країни Європейського Союзу. Така ідея перебуває на стадії обговорень, тож її можуть переглянути.

Згідно з наявними даними, обмеження передбачають заборону експорту всіх товарів, лише якщо вони не внесені до списку винятків. Варто відзначити, що зараз продаж товарів Росії дозволений, якщо ці кроки дозволяють санкції.

Своєю чергою лідери країн G7 узгодять список винятків: ймовірно, там будуть ліки та сільськогосподарська продукція, додають журналісти.

Bloomberg також наголошує, що зараз є серйозні перешкоди для запровадження таких обмежень: це пов'язано з тим, що нові критерії мають схвалити всі країни ЄС, а це спричинить напружені дебати.

Цікаво, що до Росії продовжують надходити товари з Європи, США, Канади та Японії на суму 66 мільярдів доларів. Також РФ продовжує знаходити шляхи обходу санкцій.

Нагадаємо, навіть попри санкції Росія продовжує отримувати західні технології для виготовлення ракет. Треті країни поставили країні-агресорці заборонених товарів вже на мільйони доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2023 18:54