Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон готовий відправити війська Франції для допомоги ЗСУ, але є умова

Президент Франції Емманюель Макрон готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. Втім, лідер Франції озвучив для цього умову якщо армія Росії здійснить прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Про це повідомляє L'Independant.

Як пояснив лідер комуністичної партії Франції Фаб'єн Руссель, під час зустрічі з главами партій Макрон вкотре підтвердив свої заяви щодо підтримки України. Зокрема, президент висловив готовність відправити війська Франції для допомоги Україні у разі, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва. Щоб проілюструвати свої тези, Макрон використав карти, зазначається у матеріалі.

Додамо, що у вівторок, 5 березня, Макрон говорив про те, що Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. За його словами, наразі країна не розглядає відправлення французьких військ в Україну. Натомість "відкриваємо дебати та думаємо про все, що можна зробити для підтримки України, особливо на українській території", сказав Макрон.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

"Колективний аналіз полягає в тому, що за кілька років ми повинні підготуватися до нападу Росії на одну з країн-учасниць", — сказав Макрон 26 лютого, відкриваючи в Парижі конференцію на підтримку України, в якій взяли участь близько двадцяти глав держав та урядів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 10:32