Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон закликає європейські країни "не бути боягузами" щодо України

Франція та Чехія добре усвідомлюють, що війна повернулася в Європу. Тому й інші європейські країни мають активізуватися та допомогти Україні у війні з Росією.

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, виступаючи перед французькою громадою Чехії.

За його словами, вже настав час активізуватися і "не бути боягузами".

"Ми, без сумніву, наближаємося в Європі до того моменту, коли буде доречно не бути боягузами", сказав Макрон французьким емігрантам, які проживають у Празі.

Він зазначив, що Франція і Чехія "добре усвідомлюють, що війна повернулася на нашу землю".

"Деякі сили, які вже не зупинити, з кожним днем посилюють загрозу нападу на нас, і ми повинні будемо відповідати історії й мужності, якої вона вимагає", заявив французький лідер, не деталізувавши свої слова.

Додамо, що раніше лідер Франції казав про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

"Колективний аналіз полягає в тому, що за кілька років ми повинні підготуватися до нападу Росії на одну з країн-учасниць", — сказав Макрон, відкриваючи в Парижі конференцію на підтримку України 26 лютого.

Нагадаємо, за словами Еммануеля Макрона, Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Щодо цього під час зустрічі в Парижі лише відкрили дебати, але не більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 16:36