Еммануель Макрон і Володимир Зеленський. Джерело: сторінка в мережі X українського президента

Макрон знову відклав свій візит до України: в чому причина

У неділю, 10 березня, у президента Франції повідомили, що його поїздка до України має відбутися найближчими тижнями. Таким чином Еммануель Макрон втретє з лютого відклав візит до України.

Про це повідомив Reuters. Журналісти зазначили, що спочатку Макрон планував поїхати в Україну у лютому, щоби підписати двосторонню угоду про безпеку з президентом Володимиром Зеленським. Цей візит відклали, коли Зеленський приїхав до Парижа, щоб укласти угоду.

За словами дипломатів, другу зустріч запланували на початок березня, але потім її перенесли на кінець тижня.

Згодом у неділю після телефонної розмови двох лідерів у французькому представництві заявили, що "обидва очільники держав домовилися залишатися в тісному контакті, зокрема, щодо візиту президента в Україну, який має відбутися найближчими тижнями".

"Відтермінування відбулося через декілька днів після того, як російська ракета не долетіла до президента України та прем'єр-міністра Греції на сотні метрів, врізавшись в портову інфраструктуру в Одесі. Макрон теж мав відвідати Одесу", — зробили припущення в Reuters.

За даними агенції, два дипломатичні джерела повідомили, що французьке головування розглядає питання розширення поїздки в Україну, включивши до неї інших очільників західних держав, щоби вони приєдналися до Макрона, а не обмежитися простою двосторонньою поїздкою — як спробу продемонструвати єдність серед союзників і солідарність з Україною.

Журналісти звернули увагу, що в останні тижні Макрон зайняв жорсткішу позицію щодо Росії, звинувативши її в агресивній поведінці щодо Франції та Європи та наголосивши, що Москву необхідно перемогти.

Нагадаємо, що 10 березня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном. Політики обговорили поточну ситуацію на полі бою та результати Міжнародної конференції на підтримку України, яка нещодавно відбулася в Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 11:57