Фото: Офіс президента

Обговорили ситуацію на полі бою: Зеленський провів тривалу розмову з Макроном

У неділю ввечері, 10 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном. Політики обговорили поточну ситуацію на полі бою та результати Міжнародної конференції на підтримку України, яка нещодавно відбулася в Парижі.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі президента України.

Зеленський висловив подяку за сильний оборонний пакет від 16 лютого, а також за особисте лідерство президента Франції в започаткуванні коаліції далекобійної зброї, нові ініціативи та всі заяви на підтримку України.

"Крім того, обмінялися думками про очікувані результати нашої майбутньої зустрічі в Україні найближчим часом", — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про те, що європейські країни повинні бути готові до можливого нападу з боку Російської Федерації у найближчі роки. Водночас союзники не повинні допустити програшу України у війні.

Також Макрон готовий відправити французькі війська для допомоги Збройним силам України. Втім, лідер Франції озвучив для цього умову — якщо армія Росії здійснить прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 22:01