Фото: Нацполіція

Масові "мінування" в Україні: у поліції розповіли, звідки надходили анонімні листи

Всі анонімні повідомлення про "замінування", які надходили до установ в Україні, виявилися неправдивими. Правоохоронці перевірили понад дві тисячі викликів.

Про це повідомила Національна поліція України.

За даними правоохоронців, переважна більшість анонімних повідомлень про "замінування" надійшла з російських IP-адрес. Проте всі вони були не правдивими.

"Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель. За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

У поліції наголосили, що масові "замінування" в Україні — це справа рук російських спецслужб. Зокрема, за такою тактикою агресор веде проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів.

"Закликаємо громадян бути уважними та сприяти поліції у виконанні ними службових обов’язків. Також нагадуємо, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років (ст. 259 Кримінального кодексу України)", — наголосили правоохоронці.

Що відомо про масові "замінування" в Україні 14 жовтня

У понеділок, 14 жовтня, з 12:40 по всіх регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надходили анонімні листи про замінування їх будівель.

У нацполіції зазначили, що фальшиві повідомлення про події, на реагування яких витрачається ресурс, відбуваються регулярно вже майже три роки. Ціллю гібридної війни, яку проводить проти України РФ є масова паніка та виснаження системи державних та правоохоронних органів. Зокрема, ворог хоче відвернути роботу поліції шляхом повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти, об’єктів державних органів.

"Вкотре закликаємо громадян бути уважними та у разі отримання інформації про мінування негайно покинути будівлю", — наголосили в поліції.

Нагадаємо, 14 жовтня у низці областей та міст України правоохоронці провели перевірки анонімних повідомлень про замінування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.10.2024 15:52