Фото: ілюстративне. Джерело: Патрульна поліція Києва.

У низці міст повідомили про хвилю "мінувань": правоохоронці проводять перевірку

У понеділок, 14 жовтня, у низці областей та міст України правоохоронці проводять перевірки анонімних повідомлень про замінування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

"По регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надходять анонімні листи про замінювання їх будівель. Проводяться перевірки", — йдеться у повідомленні.

Як наголосили правоохоронці, у них є напрацьований відповідний алгоритм реагування на такі події, адже не перший рік поліцейські стикаються із такими анонімними замінуваннями.

"Не виключено, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах нашої держави, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації. Сил і засобів поліції вистачає, аби перевірити кожен об’єкт. На місцях працюють профільні служби", — зауважили правоохоронці.

Також у поліції закликали громадян "бути уважними та сприяти поліції у виконанні ними службових обов’язків".

Які міста потрапили під хвилю "мінувань"

Київ

У столиці повідомлення про мінування отримали Київський апеляційний суд та Вища рада правосуддя. Так, у Київському апеляційному суді розповіли, що до них надійшло повідомлення про замінування приміщення. Відтак, суд тимчасово припинив роботу, аби правоохоронці провели необхідні дії. 

Крім того, перевірки тривають і у Вищій раді правосуддя. Коли установи відновлять свою роботу, поки не відомо.

Водночас видання LIGA.net запевняє, що також отримало повідомлення про мінування свого офісу в Києві.

До того ж, за даними УНІАН, також надійшов виклик про мінування будівлі Міністерства культури та стратегічних комунікацій. Туди вже прибули правоохоронці та розпочали перевірку будівлі.

Суми

За даними "Суспільного", сьогодні у Сумах до 10 різних держустанов отримали повідомлення про мінування будівель. Зокрема, анонімні листи до: Зарічного суду, управління освіти й науки міськради, сервісного центру на вулиці Білопільський шлях і будівлі казначейства.

Дніпропетровщина

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук заявив, що дзвінок про замінування сколихнув й будівлю ОВА. Проте інформація про небезпеку не підтвердилася, тож рада продовжує свою роботу.

Миколаївщина

Як повідомив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій Євген Пронін у коментарі "Суспільному", сьогодні у регіоні до закладів освіти та держустанов на електронні пошти також надійшли повідомлення про замінування. Станом на 14:25 було відомо про шість "замінувань" у Миколаєві та 14 по області, серед них — у будівлі Національного аграрного університету. На місцях працюють оперативні служби.

"Заміновані" в основному об'єкти, як освітні заклади, об'єкти критичної інфраструктури, ну і ряд установ і організацій, пов'язаних з морською діяльністю, податковими службами. Інформація надходила в основному на електронну пошту Нацполіції", — розповів Євген Пронін.

Львів

За даними "Еспресо.Захід", у Львові надійшли повідомлення про замінування навчальних закладів і низки будівель. Кілька закладів освіти проводять евакуацію учнів.

Натомість, як повідомляє видання "Варта1", також у Львові надійшло анонімне повідомлення про замінування львівських навчальних закладів: школи №10, фахового коледжу "Львівської політехніки".

Чернігівщина

У Чернігівській області анонімний лист із повідомленням про замінування отримала Ічнянська міська рада.

"Ічнянська міська рада тимчасово призупинила роботу у зв'язку з повідомленням про замінування. Всі служби повідомлені Зберігаємо спокій!" — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Львові поліція скерувала до суду обвинувальні акти щодо підлітка, який десять разів повідомляв про замінування різних об'єктів міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.10.2024 16:08