Фото: Нацполіція

Масове "замінування": поліція перевірила вже 60% закладів

Правоохоронці перевірили 60% закладів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів, про замінування яких анонімно повідомлялося вдень 14 жовтня. У жодному з них вибухівки не виявили.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

Так, станом на 19:30 підрозділами поліції відпрацьовано 60% закладів, про які надходили повідомлення про замінування — всі вони не підтвердились. Наразі триває перевірка щодо інших об’єктів.

Що відомо про замінування

У понеділок, 14 жовтня, з 12:40 по всіх регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надходять анонімні листи про замінування їх будівель. Наразі вони ще продовжують фіксуватися органами Нацполіції, тому говорити про кількість цим повідомлень ще зарано.

"З тих, що надійшли, половина вже відпрацьована, всі вони виявились хибними", — зазначили в прес-службі.

У нацполіції зазначили, що фальшиві повідомлення про події, на реагування яких витрачається ресурс, відбуваються регулярно вже майже три роки. Ціллю гібридної війни, яку проводить проти України РФ є масова паніка та виснаження системи державних та правоохоронних органів. Зокрема, ворог хоче відвернути роботу поліції шляхом повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти, об’єктів державних органів.

"Вкотре закликаємо громадян бути уважними та у разі отримання інформації про мінування негайно покинути будівлю", — наголосили в поліції.

Нагадаємо, 14 жовтня у низці областей та міст України правоохоронці провели перевірки анонімних повідомлень про замінування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.10.2024 20:59