Міністерство закордонних справ України. Фото: "Вікіпедія"

Понад 60 закордонних дипустанов України отримали анонімні листи про "замінування", — МЗС

У понеділок, 14 жовтня, понад шість десятків закордонних дипломатичних установ України отримали анонімні листи про замінування будівель. 

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Зазначається, що очільник МЗС Андрій Сибіга доручив посилити заходи безпеки в українських дипломатичних установах після масових повідомлень про мінування.

"Дипломати перебувають у тісному контакті з правоохоронцями та органами влади країн перебування для проведення там, де це необхідно, безпекових перевірок", — йдеться у повідомленні.

За даними відомства, у поодиноких випадках дипломатичним установам довелося на недовгий час призупинити консульське обслуговування громадян.

"Просимо вибачення у громадян України за незручності. Ваша безпека — це наш пріоритет. Важливо уточнити, що ця масована хвиля жодним чином не вплинула на діяльність дипломатичної системи України та закордонних дипломатичних установ. Робота продовжується у штатному режимі, всі поставлені завдання продовжують виконуватися у повному обсязі", — резюмували у МЗС.

Нагадаємо, 14 жовтня у низці областей та міст України правоохоронці провели перевірки анонімних повідомлень про замінування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 18:20