Скріншот із відео

"Маємо завдання скрізь, де росіяни": командир спецпідрозділу ГУР розповів про важливі для оборони країни бойові операції

Спецпідрозділ Тимура — це універсальний оперативно-бойовий підрозділ, який працює комбінованим методом. Він брав участь у низці відомих операцій Головного управління розвідки й на суші, й на воді.

Про це повідомило Головне управління розвідки з посиланням на інтерв’ю "Українській правді" командира спецпідрозділу Тимура. Він розповів про перебіг операцій, які, без перебільшення, відіграли важливу роль в обороні України.

"Підрозділ створили в перший день широкомасштабного вторгнення. Київська кампанія, Чорнобиль… Наш підрозділ виконує завдання скрізь, де є солдати чи спецслужби Росії. Ми наздоганяємо їх усюди", — зазначив розвідник Тимур.

За його словами, коли керівництво ставить завдання виконати ту чи іншу операцію, немає жодних сумнівів, що його можливо виконати саме у такий спосіб і термін, адже командир розвідки неодноразово сам виконував такі завдання та знає, як їх планувати.

"Ми звільняли острів Зміїний протягом п’яти днів. Наші хлопці несподівано повітряним способом висадилися на острів і підняли над ним український прапор, водночас підійшли водою, розпочали розміновувати острів", — розповів командир.

Коментуючи брехню росіян, що вони нібито відійшли з острова за власним рішенням, розвідник Тимур пояснив:

"Ми маємо розуміти, що "жестом доброї волі" не може бути те, що армія залишає усі флешносії, прилади, понад 25 одиниць ПЗРК. Дивишся на острів і розумієш, що там відбулася втеча".

Так само росіяни утікали з "Вишок Бойка", коли туди зайшли воїни української розвідки.

"Вони втікали та, як завжди, залишили зброю, техніку, свій прапор і портрет свого президента-терориста", — деталізував Тимур.

Також командир спецпідрозділу Тимура розповів про спеціальну підготовку своїх воїнів, мотивацію, участь керівництва Головного управління розвідки України в операціях зі звільнення територій України, про рейди в Крим, на Херсонщину та на Запорізьку АЕС, утримання «дороги життя» на Бахмут та інші надскладні операції спецпідрозділу.

Нагадаємо, що 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту країни-агресорки. Корабель було знищено за допомогою морських дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 12:59