Віктор Медведчук. Джерело: Forbes.ua

Медведчук закликав до окупації Одеси й інших міст України

Зрадник України, колишній очільник забороненої партії ОПЗЖ і кум Путіна Віктор Медведчук закликав до окупації Одеси й інших міст. За його словами це варто зробити у разі, якщо Україна не погодиться так званий "мирний план" кремлівського диктатора.

Слова Віктора Медведчука цитують російські пропагандистські ресурси. Він заявив, що Російська Федерація повинна окупувати "Одесу й інші міста", якщо Київ відмовиться від путінської "мирної пропозиції", в якій той закликає віддати чотири області та Крим, а також погодитися на позаблоковий статус.

Колишній депутат Верховної Ради України також повторив кремлівські наративи про "ляльководів заходу", "партії війни", "нелегітимного Зеленського", "антинародний режим" і таке інше.

"Дуже влучний вираз — "звільняти" Одесу й інші міста. Інтереси безпеки Росії диктують необхідність подальших бойових дій із метою боротьби з неонацистським режимом для досягнення повної демілітаризації та денацифікації. При цьому добре видно, що інтереси режиму Зеленського й інтереси українського народу прямо протилежні. Українці хочуть миру, а Зеленський із західними ляльководами — війни, навіть ціною винищення українського народу. І цей народ потрібно від цієї злочинної нацистської влади звільняти", — акцентував Віктор Медведчук.

Раніше Путін знову повторив, що нібито "готовий до мирних переговорів", але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль вважає територією Росії.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що медіаресурс Voice of Europe викрили у причетності до спроби російського втручання у вибори до Європарламенту. Тож тепер ЄС накладе санкції на цю медіаплатформу. Її пов'язують із Віктором Медведчуком. Про це заявила віце-президентка Європейської комісії Вера Юрова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 12:17