Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ми надавали і будемо надавати": Шольц відзначився новою заявою про підтримку України

Німеччина й надалі підтримуватиме Україну у війні з Російською Федерацією. У 2024 році Берлін надасть Києву допомогу у розмірі понад сім мільярдів євро.

Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Tagesschau. Глави урядів країн Північної Європи також запевнили, що й надалі надаватимуть підтримку Україні.

Шольц наголосив, що з початку агресії РФ в лютому 2022 року Німеччина надала або пообіцяла передати Україні озброєння на суму 28 мільярдів євро.

"Ми єдині в нашій підтримці України в її захисті від російської агресії. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну — стільки, скільки буде потрібно", — сказав канцлер Німеччини у Стокгольмі, де провів зустрічі з очільниками урядів Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії.

Шольц запевнив, що у 2024 році Україні буде надана військова допомога на суму понад сім мільярдів євро.

"Ми надавали й будемо надавати", — додав глава німецького уряду, відповідаючи на питання щодо вже обіцяної військової допомоги.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у запланованому на наступний місяць саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 09:17