Фото: Instagram Світоліної

"Ми не тиснемо руки росіянам і білорусам": Світоліна підтримала фехтувальницю Харлан

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна підтримала фехтувальницю Ольгу Харлан. Вона не потисла руку росіянці після поєдинку на чемпіонаті світу.

Відповідний допис з'явився в Instagram Світоліної.

"Ми не тиснемо руки російським і білоруським спортсменам. Це наша позиція! Я закликаю міжнародні спортивні організації та федерації поважати наше рішення! Ми всі любимо та поважаємо Ольгу Харлан", — написала Еліна.

Скріншот Instagram Світоліної

Нагадаємо, українську фехтувальницю Ольгу Харлан відсторонили від чемпіонату світу після двобою з росіянкою Анною Смірновою. Представниця України перемогла Смирнову (15:7), але показово не потисла їй руку, що передбачено правилами турніру.

Згодом президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев написав, що дискваліфікація Харлан не була й не буде скасована.

Зазначимо, що Федерація фехтування України заборонила українським спортсменам робити будь-які дії, які могли б сприйматися як прояв солідарності з спортсменами Росії чи Білорусі.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.07.2023 22:19