Фото: Єнс Столтенберг. Джерело – Офіс президента

"Ми повинні бути готові до поганих новин": генсек НАТО — про війну в Україні

Потенційна поразка України у війні з Російською Федерацією буде трагедією для усього цивілізованого світу. Військова підтримка Києва є в інтересах самого Північноатлантичного альянсу.

Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому ARD, пише Deutsche Welle.

"Потрібно розуміти, що в разі перемоги президента Путіна на Україну очікує трагедія. Але й дня нас це буде небезпечно. Тож це в наших власних інтересах, щоб Україна вистояла", — сказав очільник НАТО.

Столтенберг також наголосив, що потрібно бути готовими до "поганих новин". Саме тому підтримка України повинна продовжуватися.

"Ми також повинні бути готові до поганих новин. Перебіг війни — це не сталий, а змінний процес. Ми мусимо підтримувати Україну і в добрі, і в погані часи. Нинішня війна — війна на виснаження, це битва за ефективність, битва за логістику", — додав Столтенберг.

ЗСУ завдають втрат окупантам

Коментуючи український контрнаступ, Столтенберг зауважив, що перебіг подій складно прогнозувати. Він підкреслив, що українським військовим вдалося завдати росіянам значних втрат. Йдеться про удари ракетами по тилах окупантів, знищення авіації та розблокування частини Чорного моря.

"Це означає, що вони можуть утримувати морський коридор, а кораблі можуть знову перевозити зерно з України через Чорне море. Це — значні успіхи, навіть якщо лінію фронту не вдалося пересунути", — додав генсек НАТО.

Нагадаємо, 29 листопада на засіданні Ради Україна-НАТО українська сторона представила адаптовану Річну національну програму. Йдеться про подальше реформування за вимогами НАТО.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що не існує альтернативи поверненню Україною контролю над усією її територією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 15:52