Фото: росЗМІ

"Мілітаризували Україну": Пригожин скиглить про провал "цілей СВО"

Очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин визнав провал "цілей спеціальної військової операції" Росії та зазначив, що українська армія найсильніша у світі.

Про це він заявив в інтерв'ю одному з російських пропагандистів.

За словами ватажка "вагнерівців", цілі війни щодо "демілітаризації" та "денацифікації" повністю провалено.

"СВО (так у РФ називають війну в Україні, — ред.) робилося заради "денацифікації"… А ми зробили Україну нацією, яка відома всім у всьому світі. Вони як греки чи римляни у розквіті сил. Україна стала країною, яку знають абсолютно скрізь. Тепер щодо "демілітаризації": якщо вони мали на початок спецоперації умовно 500 танків, тепер вони мають п'ять тисяч. Якщо воювати тоді вміло 20 тисяч бійців, то тепер 400 тисяч. Як ми її "демілітаризували"? Тепер ми навпаки  хрін знає як  мілітаризували Україну", — занив Пригожин.

Крім того, Пригожин зазначив, що на сьогодні українська армія одна з найсильніших у світі.

"У них високий рівень організації, високий рівень підготовки, високий рівень розвідки, у них є різне озброєння. Більш того, вони працюють на будь-яких системах: на радянських, на натівських, на чому завгодно  однаково успішно",  сказав він.

До того ж фінансист ПВК "Вагнера" розкритикував війська РФ і зауважив, що вони "по-хамськи пройшлися чоботами територією України в пошуках нацистів".

"Підійшли до Києва, потім, російською мовою називаю, об**ралися і відійшли. Потім до Херсона — об**ралися і відійшли. Ізюм, Красний Лиман… І якось у нас усе не складається", — сказав він.

Нагадаємо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, цілком імовірно, що найманці з ПВК "Вагнера" не зможуть продовжувати бойові дії в Україні після виснажливих міських боїв у Бахмуті. Також сумнівно, що російська армія проводитиме наступальні операції.

Крім того, на думку ISW, найманці з ПВК "Вагнера" зазнають втрат при відході з Бахмута. Бойовики перебувають у безпосередньому контакті з військами ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 08:59