Фото: japannews

Мільйон снарядів і тисячa ракет: ЄС надасть нову військову допомогу Україні (відео)

Європейський Союз готується передати на озброєння України 1 млн снарядів, калібром 155 мм. Окрім цього, ЗСУ отримають понад тисячу ракет.

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель на Європейській конференції з питань оборони та безпеки.

Він відзначив, що загальна допомога Україні становить 16 мільярдів євро.

"Перший транш — 500 мільйонів євро. Сьогодні ми наближаємось до шести тисяч мільйонів євро. Разом країни та організації ЄС надали допомоги на 16 мільярдів євро, і це не кінець", — сказав Боррель.

Він зауважив, що Європейський Союз вже провів навчання для понад 17 тисяч українських військових. До кінця 2023 року планують збільшити цю цифру до 30 тисяч.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна найближчим часом отримає нову військову допомогу від союзників. За його словами, українські дипломати активно працюють із партнерами заради нових оборонних пакетів, на робочому рівні є нові рішення.

Раніше Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Раніше Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.05.2023 13:15