Фото: Depositphotos

Міністр фінансів Німеччини хоче використати кошти від заморожених російських активів для підтримки України

Німеччина підтримує використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні. Цей процес можна досить швидко реалізувати.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, пише Reuters.

"Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступає за використання відсотків, отриманих від заморожених російських активів, для підтримки України у її війні проти Росії", — пише видання.

За словами Лінднера, лідери "Великої двадцятки" хочуть посилити тиск на Росію та підтримати Україну.

"Європейський Союз працює над тим, як кошти від російських активів можуть бути використані для України. Це реалістичний, юридично безпечний крок, який можна швидко реалізувати, і саме на цьому ми зосереджуємося", — заявив він.

Міністр додав, що однозначна мільярдна сума може бути мобілізована для Києва, використовуючи відсотки, отримані від заморожених активів. Він сподівається, що ЄС незабаром висуне цю пропозицію.

Варто зазначити, що 27 лютого міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен закликала європейські країни з розвиненою економікою знайти спосіб "розморозити" російські активи, щоб допомогти Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в колонці для Politico заявив, що конфіскація заморожених російських активів є не лише справедливою, але й законною. Тим паче, що ці кошти можуть перекрити значну частину витрат на відновлення та оборону України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 17:59