Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Міністр оборони Британії відреагував на ураження двох російських кораблів в окупованому Криму

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відреагував на ураження Збройними силами України двох великих десантних кораблів Росії "Ямал" і "Азов" у тимчасово окупованому Криму.

У власному дописі у соцмережі X очільник оборонного відомства Британії наголосив, що незаконна російська окупація українських територій вимагає величезних витрат від Чорноморського флоту Росії, який зараз функціонально неактивний. 

"Росія плавала Чорним морем з 1783 року, але зараз змушена обмежувати свій флот портами. І навіть там путінські кораблі тонуть!" — написав міністр.

У Міноборони Британії відреагували на повідомлення про ураження російських кораблів

Скріншот зі сторінки Гранта Шаппса у соцмережі X

Що відомо про останні удари ЗСУ по Чорноморському флоту Росії

Вночі 24 березня низка кримських Telegram-каналів повідомляла, що в тимчасово окупованому Криму лунала серія вибухів. Зокрема, гучно було у Сімферопольському районі та передмісті Сімферополя.

Вранці речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що в Севастополі міг бути знищений вузол зв'язку Чорноморського флоту окупантів. Це важливий елемент для керування військами. Він також додав, що зв'язок — це один з основних елементів забезпечення військ.

Згодом Центр стратегічних комунікацій і Генеральний штаб Збройних сил України офіційно підтвердили, що українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Нагадаємо, у Севастополі ввечері 23 березня було шість вибухів та приліт по кораблях у порту. У бік Козацької бухти виїхали екстрені служби.

Місцева влада заявила про нібито роботу ППО. Так званий губернатор Криму Михайло Развожаєв заявив про "збиття" 10 ракет. Пізніше з'явилася інформація, що приліт був по одному з об'єктів Чорноморського флоту Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.03.2024 22:58